01 September 2011

Harapkan Ambulan..sokong membawa rebah....

Apakah imaginasi anda terhadap foto-foto ini?? anda layak membuat rekacerita sendiri..Aku dah tak larat nak kaghang dahhhhhh..Cuma aku nak pertikaikan;
i. Status keselamatan kenderaan,
ii.Status pengetahuan dan kecekapan pemandu memandu dalam keadaan trafik yang mencabar,
iii.Status mental dan fizikal pemandu,
iv.Status arahan/komunikasi (memberi dan menerima mesej) pegawai perubatan kepada pemandu dan kakitangan semasa menggunakan ambulan,
emmm..tu jaa..

Harian Metro 6/9/2011

Lagi Ambulans Terbalik,   

Lelaki Yang Tenat Maut


KINABATANGAN: Seorang isteri yang mengiringi suami yang tenat dihantar ke Hospital Duchess Of Kent Sandakan bagi mendapatkan rawatan maut, selepas ambulans dinaiki mereka hilang kawalan sebelum terhumban dan terbalik ke dalam parit di Kilometer 73, Jalan Sandakan-Lahad Datu, di sini, semalam.


Dalam kejadian jam 6.30 pagi, mangsa Suarni Laube, 30, meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Kinabatangan, manakala suaminya Firman Baune, 30, terpaksa dikejarkan ke Hospital Duchess Of Kent untuk rawatan lanjut.
Doktor dan jururawat dalam ambulans terbabit tidak cedera manakala pemandu kenderaan itu hanya cedera ringan dan menerima rawatan di Hospital Kinabatangan.
Ketua Polis Daerah Kinabatangan, Deputi Superintendan Jaini Abdul Kadir, berkata, kejadian itu berlaku apabila ambulans itu dalam perjalanan ke Hospital Duchess Of Kent bagi menghantar pesakit yang juga suami mangsa.

“Kenderaan itu dinaiki mangsa yang mengiringi suami yang sakit serta seorang doktor dan jururawat. Bagaimanapun sebaik tiba di tempat kejadian, kenderaan pacuan empat roda dari Sandakan ke Kinabatangan cuba mengelak lubang sebelum memasuki laluan bertentangan.