15 October 2009

Arif ICT

Aku cukup berminat dengan kemajuan teknologi komputer yang membawa perubahan dari masa ke semasa. Malah setiap pagi melalui radio aku tidak terlepas peluang untuk mengikuti Segmen Arif IT malah aku sungguh mengkagumi sdr Azli Paat seorang yang tidak kedekut ilmu dan sanggup berkongsi maklumat ICT walau pun ketika berada diluar negara. Maklumat dan tunjuk ajarnya tetap keudara melalui radio. Dari nada suaranya aku dapat meneka yg beliau seorang yang peramah..aku suka dengar perbualannya sebiji-sebiji..

Disini aku mohon keizinan sdr Azli Paat utk aku share maklumat ICT ini melalui Ariff IT utk kawan dan rakan yg berjaya mengunjungi blog aku yg tak sptnya ini..hu..hu..

Bacalah Al-Quran

Sabda junjungan Agung kita semua umat Islam Baginda Rasulullah s.a.w: "Ballighu anni walau aayah" (Sampaikanlah apa yang kamu dapat daripadaku walau hanya satu ayat)

Nabi Muhammad s.a.w. bersabda yang bermaksud:

"Barangsiapa hendak berdialog dengan Allah s.w.t. maka BACALAH AL-QURAN

Adik Ipar aku dan Keluarga


Adik iparku yg paling supporting...Mohamad Ayob Khan..dan yg dibawah bertudung lebar tu isteri yang juga adik pompuan aku namanya Ariza. Dikanannya Norshahida,Nizam, Arishah dan Harmuni. Masa ni sama-sama berkumpul di rumahku untuk jamuan hari raya baru-baru ni.Lagi foto anak-anakku


Foto Keluargaku
.
Malam raya ke3 baru-baru ni aku buat
jamuan Hariraya khas utk. keluarga adik-adik,anak menakan
dan cucu-cucu menakan aku..
Tengoklah foto tu.. ramainya weh

Senyap dan sunyi..

Hai.. dah lama dah aku dok nak reka blog ni.. tapi memang tak dan la.. aaada saja keja yang nak di buat sebelah siangnya.. so malam ni aku dok sorang-sorang kat rumah..Roommate aku keja malam..apa lagi..esok pulak hari cuti..Jumaat.